Nieuws

Guijt: net zo makkelijk, wel zo vertrouwd

Erfrechtplanning: Neemt u de regie?

- 03-12-2018

Erfrechtplanning: hebt u al een (levens)testament?
Hebt u er al over nagedacht of alles goed geregeld is wanneer u of uw partner komt te overlijden?  Niet een onderwerp waar u graag over nadenkt. Wel een belangrijk onderwerp. Want maar al te vaak blijkt dat u had kunnen voorkomen dat onnodig veel (erf)belasting of zorgkosten moeten worden betaald. 

Vindt u het ook belangrijk zelf te bepalen wie er namens u dingen mag regelen en beslissen, ook en juist als u dat zelf niet meer kunt? Daarmee houdt u zelf de regie in handen en u voorkomt bovendien problemen voor de mensen die in zo’n situatie voor u zorgen.

Wij willen u hierop wijzen omdat wij het zelf belangrijk vinden dat deze zaken goed geregeld zijn en dat niet alleen, we helpen u er ook graag bij, door samen met u een erfrechtplan te maken.

Erfrechtplan
Een erfrechtplan vormt de basis voor een testament. Hierin geeft u antwoord op vragen als ‘wie is uw erfgenaam?’ ‘wie handelt de nalatenschap af?’ en ‘wie mag voor u beslissen wanneer u dat zelf niet meer kunt’.  Allemaal zaken die voor vervelende situaties kunnen zorgen wanneer u ze niet goed regelt.

Onze dienstverlening
Onze erfrechtspecialist Eugenia van Bon maakt erfrechtplanning eenvoudig en persoonlijk. Wij bieden u een kosteloos en vrijblijvend gesprek aan, op kantoor of bij u thuis, waarin wij in begrijpelijke taal uitleggen hoe het erfrecht in Nederland geregeld is. We laten zien wat de gevolgen zijn van een overlijden van u of uw partner en wat dit betekent voor de erfbelasting en de eigen bijdrage in de zorg. Dit doen wij door uw persoonlijke situatie in kaart te brengen. Daarmee krijgt u, voordat u kosten gaat maken, inzicht of een testament of een levenstestament voor u van toegevoegde waarde kan zijn.

En behalve dat wij u helpen bij het maken van belangrijke keuzes voor u en uw gezin, maken wij ook samen met u de stap naar de notaris. Want uiteindelijk wilt u dat uw keuzes worden vastgelegd in een (levens)testament. Wij helpen u de regie te nemen!

Hebt u vragen of wilt u een afspraak maken om u te laten informeren over dit belangrijke onderwerp, neem gerust contact met ons op via het contactformulier. Belt u liever? Dat kan natuurlijk ook: 0481-427777.

 


« terug naar overzicht
© 2019 Guijt